重要公告

武汉大学信息资源研究中心

韩国成均馆大学图书情报科学和数据科学系

会议网站

【讲座】Collaboration across time and community: Building a technical infrastructure
发布日期:2016-11-30  浏览次数:

时间:2016年12月1日上午10:00-11:30

地点:信管院205会议室

主讲人:David Edward Fenske教授、iSchool主席

主题:Collaboration across time and community: Building a technical infrastructure.

主讲人简介:

David Fenske教授是美国德雷赛尔大学计算机与信息学院名誉院长,美国图书馆协会会员,图书馆学情报学教育协议会员,美国高等教育协会会员等。Fenske教授的主要研究领域为:数字图书馆、信息学、知识管理和信息技术系统。他参与了美国印第安纳大学大型数字图书馆的设计与部署工作。在与IBM公司合作时,他提出的数字图书馆的概念在国内外信息学领域产生了深远影响。

讲座内容摘要:

There are now 80 iSchools on five continents spanning many cultures,languages, educational diversity, and time zones to name a few dimensional challenges. In the next few years, the total number of institutions will approach 100 and the continents will grow to 6 or 7. The technical infrastructure we are building aims at providing communication, repository, pedagogical and research infrastructures promoting cross-cultural collaboration across these dimensions. We also aim to increase the scope of our research and the educational value to our faculties and students.